De designhaard: oude schoorsteen slopen

Op de begane grond willen we graag een designhaard. Veel warmte hoeft hij niet te leveren: daar hebben we de vloerverwarming voor, wél is het natuurlijk erg romantisch en sfeervol zo’n haard. We hadden de schoorsteen kunnen laten renoveren, maar dat bracht redelijk wat complicaties met zich mee. Vooral omwille van de veiligheid (we willen graag een haard met een gesloten systeem: met verse luchttoevoer van buiten). Daarnaast willen we de afvoer naar het dak en niet door of aan de gevel zoals je vaak ziet. Beter was het dus om de oude schoorsteen te slopen!
Laat nou de nokbalk op de schoorsteen afsteunen! Al kwam dit niet geheel onverwacht: bij de buren bleek dit ook het geval te zijn. Redelijk eenvoudig konden we dit oplossen met een “gordinglas”. Omdat de levertijd en de verzendkosten niet helemaal in verhouding stonden met het alternatief hebben we zelf wat bedacht en gemaakt:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.