De designhaard: het nieuwe systeem

We hebben stad en land afgezocht naar een goed en compleet concentrisch afvoersysteem. De rookgassen worden door zo’n systeem door de binnenste pijp afgevoerd en de verse lucht door de buitenste pijp aangezogen. Op die manier vormt het een gesloten systeem:
Het complete systeem ziet er straks ongeveer zo uit:
https://www.holetherm.com/concentrisch/
Wij doen een paar dingen anders: we willen graag alles wat op het dak zit zwart hebben, dus dat wordt gepoedercoat. Daarnaast timmeren we binnen de buitenste buis af met Promatect brandwerende plaat. Afgelopen vrijdag hebben we de eerste bestelling binnen gekregen, zaterdag konden we dan ook lekker aan de slag:
De loodslab die voor de waterdichte afwerking van het dak moesten plaatsen moesten we zelf spuiten. Dat ging hartstikke goed! We hebben ‘m eerst gemonteerd, vervolgens afgeplakt en daarna gespoten. Binnen ziet het er nu zo uit šŸ™‚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.