De muur

De vloer ligt alweer een paar weken, maar in de tussentijd hebben we niet stilgezeten. Op die vloer ligt inmiddels stucloper om deze enigszins te beschermen tegen al het geweld dat zich erboven afspeelt én we zijn aan het metselen.

De volgende mijlpaal is namelijk het zetten van de nieuwe trappen. Nu, om de eerste trap te kunnen zetten moeten we een muur opmetselen waar deze tegenaan komt. Er is al een woningscheidende muur met de buren, maar deze is erg fragiel en laat veel geluid door.

Voor de nieuwe muur hebben we een paar maanden geleden al een fundering (aan)gestort:

Op de fundering hebben we vervolgens de eerste lagen van de muur gemetseld en hier kwam de isolatie, vloerverwarming en vloer weer tegenaan:

En nu zijn we dus volop aan het metselen:

Op de foto zien we een gat in de muur. Als we op die hoogte zijn aangekomen worden de aircoleidingen voor de woonkamer daar doorheen gevoerd en de leidingen achter de muur naar het dak van de opbouw geleid.

We zien in ieder geval erg uit naar het moment dat de trappen gezet kunnen worden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.