Project Meterkast

Een heel gedoetje, project meterkast loopt al even en komt nu in een nieuwe fase, namelijk dat het tijd wordt dat er een nieuwe groepenkast geplaatst wordt.

Het idee is dat de nieuwe groepenkast op een OSB-plaat komt waarachter ca. 10 cm glaswol geplaatst wordt. Dit moet er voor zorgen dat alle installaties die op dezelfde wand geplaatst worden in de keuken en de woonkamer niet te horen zijn. Daarnaast is de muur die er nu zit een ratjetoe aan allerlei materialen, dus vandaar.

Eerder hebben we dit project al voorbereid door de gasmeter (tijdelijk) een stukje naar voren te plaatsen. Dat kon gelukkig vrij eenvoudig!

Nu was het tijd voor de oude groepenkast. Met de nodige voorbereiding is ook dat gelukt. Het principe is vrij eenvoudig, namelijk: zaag de planken van de oude groepenkast zo kort mogelijk af en hang de boel op. Vervolgens hebben we de benodigde rachels, isolatie en folie geplaatst:

Vóór
Tijdens

En tenslotte de OSB-plaat geplaatst en de oude planken op de OSB geschroefd:

Na 🙂

Nu is het wachten op Enexis omdat de hoofdzekering op de OSB-plaat geplaatst moet worden (deze zit nu nog op de planken van de oude meterkast), maar deze (uiteraard) verzegeld is en alleen een installateur met zegelrecht hier aan mag zitten. Het gaat dus waarschijnlijk nog wel een paar weken duren voordat de hoofdzekering 2 cm naar achteren op de OSB-plaat geplaatst kan worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.