Cementeren

Naast het huis hebben we een soort verzamelput voor de riolering die vervolgens weer op de gemeentelijke riolering aangesloten is. Deze put is nog best prima, maar de cementlaag is door de jaren heen weg gesleten. Het idee is nu de cementlaag te herstellen door de put opnieuw te cementeren. Dat doen we met cement en compaktuna (een soort lijm/bindmiddel) en vervolgens de cementlaag vervolgens te behandelen met een Epoxy-coating.

Voor nu zijn we begonnen met de eerste cementlaag om wat er nog van de oude cementlaag over is aan te helen:

De volgende stap is nog een cementlaag te maken om een effen geheel te krijgen zodat we daarna de epoxylaag kunnen maken.

Wat wel lastig is, is dat op de put ook een aantal hemelwaterafvoeren zitten aan gesloten. Daardoor moeten we voordat we aan de put gaan werken goed kijken of het niet gaat regenen. Daarnaast kunnen we natuurlijk gedurende de droogtijd van het cement de toilet en andere afvoeren niet gebruiken. Nee Tessa, dus ook die kan met water niet in de gootsteen wegspoelen ­čśů

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.