De buitenriolering

Vandaag. Paps de Mol en broeder Wilco zijn een dag wezen helpen met de buitenriolering, dat zijn de hemelwaterafvoeren, oude rioolaansluitingen en nieuwe rioolaansluitingen. Al met al toch een behoorlijke klus waar we niet zomaar klaar mee waren.

Ook had ik, Gerard, soms wat moeite met hoe nauwkeurig alles zou moeten (in mijn optiek perfect natuurlijk). Maar wat is dat dan?

Ik bedoel, niemand geeft erom dat de leiding niet kaarsrecht ligt.

In de tussentijd is Tessa met een bosmaaier door de jungle in onze achtertuin gegaan. Zelfs de bosmaaier kon niet alles aan en we hebben verschillende dingen moeten laten staan of met de hand verwijderd.

’s Avonds hebben we op een terras verderop in het dorp een hapje gegeten. Een stel opgeschoten en luidruchtige pubers ook. Nadat we ze vriendelijk verzochten iets rustiger aan te doen, bromden ze vanalles waarvan ze vervolgens niet het lef hadden het te herhalen. Hoe dan ook, vandaag hebben we geleerd dat perfect een kwestie van perspectief is en dat Berghemse jongetjes alleen stoer zijn als ze herrie schoppen.

Toch een mooi stukje werk zo’n riolering:

2 antwoorden op “De buitenriolering”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.